Вулин о Олуји: Нико не разуме понашање Хрватске

Поделите:

Министар одбране Александар Вулин рекао је да режим који од „Олује“ покушава да направи хуманитарну операцију је усташки режим који не може да се разуме.

Александар Вулин рекао је за РТС рекао да нико не може да разуме понашање Хрватске.

„Други светски рат је завршен, фашисти су кажњени, а режим који се руга јасеновачким жртвама, режим који од ‘Олује’ покушава да направи хуманитарну операцију је усташки режим који не можете да разумете“, истиче министар одбране.
Председник Србије Александар Вучић води политику помирења и договора.
Он је рекао да је хрватска влада јуче донела закон по којем ће свако дете до осмог разреда морати да види Книн и пита се шта ће им тамо показати.
„Вучић води мировну политику у региону али ретко има саговорника са друге стране. Ми ћемо да наставимо такву политику“, истиче Вулин.
Објашњава да су речи које данас изговара реакција на оно што се дешава са хрватском владом

„Не могу да објасним да људи у 21. веку немају храбрости да склоне таблу ‘За дом спремни'“, додаје министар.

„Србија жели успешну, опремљену и задовољну војску“
Каже да је ситуација са пожарима у Кладову тренутно мирна.
„Горело је више стотина хектара. Ми смо деценијама запустили цивилну заштиту и немамо довољно људи у министарству који би се тиме бавили“, каже министар.

Напомиње да свако треба да зна како да реагује у случају непогода.

„Морате да ангажујете људе да знају да реагују и како, шта да ураде. 90 одсто посла је пало на МУП и захваљујем министру Стефановићу и припадницима полиције, али морамо сви да учествујемо“, каже министар Вулин.

Каже да Србија жели успешну, опремљену, сигурну и задовољну војску.

„Никада плата у војсци неће бити на нивоу инжењера у цивилству, никада није била и нигде на свету није, али постоји читав низ ствари које вас мотивишу да дођете у војску и да останете. Војници имају бенефицирани радни стаж, увећање када иду у пензију, јер када почне да гори Кладово или поплаве у Обреновцу, нико не пита колико ће војник остати. Ко не храни своју војску, храниће туђу, а Србија никада није хранила туђу војску“, закључује Вулин.

Говорећи о несрећи у фабрици „Милан Благојевић“ из Лучана, Вулин каже да је обишао повређене раднике и да су много боље.

„Министарство није власник ниједне фабрике, па ни фабрике ‘Милан Благојевић’. Министарство одбране има инспекцијски наџор, али једино потпуна аутоматизација тог процеса решава све проблеме“, објашњава Вулин.

РТС

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here