Зашто треба да се упустите у интернет продају

Поделите:

Продаја на интернету је бизнис опција која све више добија на популарности код нас. Можда сте пуни предузетничког духа и пословних идеја, али вас трошкови њиховог покретања и реализације једноставно обесхрабрују. Не одустајте од својих идеја. Уз инвестирање у знање, интернет продаја вам може омогућити да ваше идеје реализујете уз минимална улагања.
Није ли то одличан разлог да размислите о покретању продаје преко интернета?

Без обзира да ли се већ бавите неком врстом продаје или тек планирате да покренете сопствени бизнис, интернет продаја је нешто што морате пробати.

Уколико се већ бавите продајом, онлине продавница је једноставан и јефтин начин да повећате своју продају и дођете до нових купаца. Ти купци не морају бити у близини ваше радње. Могу бити километрима далеко од вас.
Уколико тек планирате да отпочнете неки посао, онда је интернет продаја опет одличан избор. Ризик увек постоји, али се оваквим начином продаје своди на минимум

Све више људи воли да купује из удобности свог дома. И то је сасвим логичан избор – нема гужве, нема спремања за излазак, а понуда производа је боља и не зависи од тренутних залиха у радњи.

Можемо навести бројне предности продаје на интернету, али оне најважније и најатрактивније су следеће:
Јефтинији трошкови покретања бизниса

Да бисте покренули интернет продавницу није вам потребан локал у центру града, трошкови одржавања,реновирања опремања и слично. Све то вам је потребно јесте хостинг, домен, одговарајућа платформа односно изглед ваше продавнице. Наравно, и то изискује трошак, али ни близу износа који ћете годишње дати на изнајмљивање локала.
Мањи трошкови пословања

Не само да су трошкови покретања продаје на интернету мањи, него су и трошкови вођења и реализације посла минимални.
● Ваша онлине продавница не треба да буде крцата производима као што је случај са оффлине продавницом. Уколико тек почињете , открићу вам још нешто – уз адекватан наступ довољно је да се фокусирате и на продају једног производа.
● Не морате да гомилате залихе производа и на тај начин повећевате трошкове складиштења. Имате две опције. Прва подразумева да производите неки свој производ по поруџбини. Друга опција подразумева да остварите сарадњу са неким произвођачем и проследите му понуде које добијате, а зарадите на разлици у цени.
● Продаја на интернету не захтева поседовање фискалне касе и издавање фискалних рачуна.
● Мањи су трошкови радне снаге. У иделаном случају, сав посао можете обављати сами, из удобности свог дома.
Јефтинији и ефектнији маркетинг

Оглашавање на радију или телевизији много кошта, а у ваш локал ће свратити само купци који су у близини. Интернет маркетинг вам омогућава јефтино рекламирање са далеким дометом. Ваши купци могу бити било где у земљи (па и у иностранству). Много је јефтиније и једноставније написати један добар промотивни емаил и проследити га на велики број адреса, него слати појединачне поштанске пошиљке или штампати флајере. Онлине продаја омогућава да великом броју људи огласите сваки ваш попуст или ексклузивну понуду. Не треба заборавити ни моћ друштвених мрежа и њихову маркетиншку улогу. За то није потребно огромно улагање, али је потребно доста креативности и знања који ће вам омогућити да се истакнете и издвојите од конкуренције.
Једноставније праћење резултата продаје и конкуренције

Kада радите продају преко интернета, сва статистика вам је лако доступна. Довољно је да се улогујете на свој сајт и проверите какве сте ефекте остварили. На основу те статистике можете да развијате своје пословање, усмерите се на промоцију и продају онога што се тражи и одустанете од онога што не показује резултате. Осим тога, у онлине бизнису лакше је пратити конкуренцију, њихове цене, нове производе, маркетиншку кампању.
Једноставно формирање базе података.

Свака продаја преко интернета захтева одређени вид регистрације на основу које можете да направите базу својих клијената. Ове податке можете касније користи у сврхе промоције новог производа или специјалне понуде, као и за истраживање тржишта.

Звучи сувише лако да би било истинито, зар не? Само треба да направите сајт за продају преко интернета и радите од куће. Уштеда новца јесте велика, али не и једина предност интернет продаје.
Продаја преко интернета има и својих недостатака. Потешкоће са којима се можете сусрести су начин наплате, стицање поверења, начин превоза робе до купца као и отежани услови куповине на рате, посебно онда када су у питању скупљи производи. Ризик увек постоји. Kада упоредите однос уложеног у интернет продају и могућности које вам се отварају, овај ризик постаје мањи, а разлог да се опробате у овом послу постаје све већи.

Интернет продаја омогућава да уштедите на неким трошковима пословања, али не треба да штедите свој труд.

За успешну продају преко интернета потребно је доста труда залагања, учења, испитивања и сталног напредовања у складу са захтевима нових технологија и захтевима тржишта. На том пољу треба да уложите дупло. Ако сте на то спремни, резултати вашег интернет пословања неће изостати.
Моја фрима

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here