Заветници поручују да се спрема напад на Републику Српску!

Поделите:

Српски сабор „Заветници“ саопштио је данас да су дошли до сазнања да се „у наредном периоду планира низ субверзивних активности које имају за циљ дестабилизацију Републике Српске“.
У саопштењу се додаје да се, „према њиховим поузданим информацијама, прозападне структуре у БиХ и унитаристичке власти у Сарајеву припремају да широм Српске инсценирају уличне немире у акцији под називом ‘Јесењи удар’“.

„Иза организације овог сценарија стоје поједине стране обавештајне службе, али и невладине организације којима директно управља искомпромитовани министар безбедности БиХ Драган Мектић, један од главних предводника удара на Републику Српску и покушаја насилног свргавања њеног легитимно изабраног државног руководства“, наводи се у саопштењу.

„Заветници“ тврде да ће, према њиховим сазнањима, „логистичку подршку овом плану пружити и поједине опозиционе странке из Републике Српске, партнери Бакира Изетбеговића у власти у Сарајеву – СДС, ПДП, НДП, као и поједини медији који се налазе под њиховом контролом“.

У саопштењу се додаје да „Заветници“ већ годинама уназад упозоравају на методе подривања самосталности и интегритета Републике Српске како споља тако и изнутра.

„Заветници“ истичу да је „крајња намера Запада да издејствује ревизију Дејтонског споразума како би се укинула самосталност Републике Српске, а српски народ лишио своје историјске државотворности“.

„Очигледно је да је руководство у Бањалуци препознато као највећа сметња централистичким круговима у Сарајеву окупљеним око Бакира Изетбеговића и Ћамила Дураковића који су спремни на све како би у потпуности угасили Републику Српску. Државно руководство Српске годинама успешно одолева перманентним притисцима, али припрема уличних немира захтева свеобухватне мере предострожности“, додаје се у саопштењу.

„Заветници“ упозоравају да се „не сме дозволити нарушавање воље грађана Републике Српске и да је једина легална и легитимна она власт коју је изабрао народ“.

Представници Покрета „Одговор“, који предводи бивши начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић, позвали су јуче министра безбједности Драгана Мектића да реагује с циљем, како кажу, спречавања могућих сукоба на улицама Бањалуке у наредним данима, с обзиром да се наставља подгријавати атмосфера између СНСД-а и странака опозиције.

„Мишљења су да је потребно појачати мјере безбједности у кругу Народне скупштине Републике Српске да се не би поновио македонски сценарио“, наводе из Покрета „Одговор“, позивајући Мектића и Агенцију за истраге и заштиту БиХ да предузму мјере заштите.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here