Здравствене предности браде

Поделите:

Без обзира на тврдње да браде више нису модерне и да „једноставно више нису кул“, многи мушкарци их и даље носе, а најновија истраживања показују да брада доноси и бројне здравствене предности.

Резултати студије коју су спровели истраживачи с Универзитета Kвинсленд показали су да брада штити мушкарце од штетних УВ зрака чак 90-95 одсто и да је њен „заштитни фактор“ 21.

„Наравно, брада вас неће заштитити колико и креме са заштитним факторима, али је сигурно да ће блокирати део штетних УВ зрака“, навео је професор Париси који је аутор студије.

Такође истиче да нижа изложеност зрачењу значи да брада може успорити старење јер, између осталог, штити кожу и од стварања бора. Истраживачи поручују да то значи и мањи ризик од рака коже.

„Излагање сунцу главни је узрок оштећења коже и према томе тврдња да брада штити кожу од старења има смисла. То значи мање бора и старачких пега које се често појављују на лицу“, рекао је доктор Адам Фридман.

 

 

 

Kлиx.ба

Поделите:

2 COMMENTS

  1. „Нема браде, нема коза“, кажу комунисти. Брада е човеку дар од Бога као што е жени вепе веђе, трепавице, груди…Ко пие козйе млеко тай за болест не зна. Срби од када не носе дуге косе и браде сви ћелави ко Коџак. „Косо моя пала на рамена, успомено на стара времена“, мислим на краља Петра. Ебаше нам комунисти кеву, обрияше, ошишаше, поцепаше Сербию 74 (што не поцепаше Рватску по етничким границама?), кумоваше десетом Арбанасу, завадише нас са вековним савезницима…а сада бране Колевку…ха, ха ,ха. Роде тай олош коии ние опалиио пушке на Немца док ови нису напали њихову Советию мораћемо носити йош равно 100 година на плећима. Шта то збориш Вуле? То што сте чули, односно прочитали, али Роде не клони духом, видећемо и овом олошу леђа. Ми смо антички народ, не гологузани иза Карпата. Када вас комуна провокатори позива на контрареволуцию, останите дома и љубите љубу, никада Срби нису ствари решавали на улици. Послушайте свог Вулета, самозваног мудраца 21 века. Ми смо издали Бога и србску Круну, направили злочин, следи казна. Комуњаре ће и наредних сто година растурати Отаџбину, али е растурити неће.

    • На чему ли си ти брате Вуле, вако Понедељком, изјутра. Слажем се са тобом за совјете и оно за улице, и за љубе, наравно. Ал не баш за 74, то ми личи на логичан наставак од раније. Није Јожек терао Пашића и Лесандру да праве Југославију, него неће више да буду краљеви, оће Цареви да буду, зинуло доопе. И, коју смо то ми српску Круну издали, и кад, Обреновиће или Карађорђевиће. Немој ми само рећи да је то било 41-ве. Можда 1903-ће, или 1817-те. А да су комуњаре, јесу, да растурају Отаџбину, растурају, а докле ће… Е то зависи од нас, наших учених, паметних и поштених. И нема ово везе са брадом. Морадох ти ово рећи, не замери. Жив био.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here