Зукорлић на челу нове партије

Поделите:

Бошњачка демократска заједница Санџака (БДЗС) убудуће ће се звати Странка правде и помирења (СПП), а њен председник биће Муамер Зукорлић.

Поред сада бившег председника БДЗС-а Јахје Фехратовића, потпредседници нове партије су Ненад Прокић, Самир Тандир, Мисала Праменковић и Kујтим Садриу.

Председник СПП Муамер Зукорлић након изборне скупштине новинарима је рекао да ће странка упркос темељној реорганизацији задржати идеју о борби за универзалне вредности и права.

„Основна темељна вредност наше политичке борбе је правда и наше деловање сада настављамо под новим именом које значајније наглашава наш идеолошки и програмски курс. Са ове две одреднице (правда и помирење) имаћемо пуни склад идеолошког правца у имену и у програму, а наше методолошко и политичко деловање биће конципирано на темељу помирења као основне неопходности за народе на Балкану“, рекао је Зукорлић.

На Изборној скупштини у ресторану „Газија“ (херој) Факултета за исламске студије усвојена су програмска начела странке и изабрана 42 члана Главног одбора.

За генералног секретара странке изабран је Ферид Булић, председник Политичког савета биће Адмир Муратовић, председник Надзорног одбора је Един Зећировић, председник Суда части биће Енвер Гицић, а за председника Статутарне комисије и члана председништва за дијаспору изабрани су Сабахудин Хајдаревић и Љутвија Балкан.

Извршни одбор странке и његово руководство, као и чланови ресорних одбора биће изабрани на првој наредној седници Главног одбора.

Странка за правду и помирење на конгресу 28. децембра у Kултурном центру у Новом Пазару представиће све одлуке данашње изборне скупштине.

Бета

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here