Зукорлић радио анализу ДНК због Шешеља!

Поделите:

Зукорлић и Шешељ настављају да се баве пореклом и да броје крвна зрнца, али сада и на научном нивоу!

Након што је шеф радикала Војислав Шешељ  навео да би ДНK његовог скупштинског колеге Муамера Зукорлића без сумње показао да је српски, бивши муфтија дао нам је резултате свог ДНK теста и одредио шта би показао Шешељев ДНK.

– Резултат мог ДНK теста гласи: Р1б – индоевропско/келтско-илирско порекло – род БY611 са Скадарског језера. Преци Зукорлића су дошли са Блиског истока преко Kавказа на Балкан у периоду пре формирања Илирије. Сви келтски народи су даљи рођаци Зукорлићима. Зукорлићима је сродно 8 одсто Срба и 0 одсто Руса – прецизирао је бивши муфтија.

– Шешељи се још увек нису тестирали, али се може претпоставити коју хаплогрупу носе са вероватноћом течности од преко 70 одсто . Шешељи су највероватније – И2а – староевропска-динарска хаплогрупа од рода Ровчана. Преци Шешеља су живели у Европи и на Балкану много пре доласка Славена у Европу из Азије. Асимилирани су од стране Славена негде на Kарпатима и одатле су се вратили на Балкан. Ова хаплогрупа се концентрирала код Херцеговаца до 70 одсто и код Бошњака до 55 одсто, док су Шешељу Срби рођаци вероватно свега до 30 одсто, а Руси до 10 одсто. Већина Ровчана који живе данас у Санџаку се изјашњавају као Бошњаци – навео је Зукорлић

Подсећања ради све је почело када је на питање шта бисмо сазнали када би шеф радикала Војислав Шешељ дао узорак за ДНK Муамер Зукорлић у једном интервјуу дао занимљив одговор:

– Његову сродност са бошњачко-црногорским саставом.

– Тај потез са којег он долази је та санџаклијско-црногорска сродност. Али бисмо морали то прецизније да одредимо, ми овде имамо и Гота и Скандинаваца и других крсташа који су прошли Балканом, а многи су и остали. И Срби имају три линије које су најбројније, као словенски народ не припадају класичним Словенима. Сродност са Русима је другоразредна, Срби су староевропљани, словенизирани староевропљани.

Kоментаришући те његове речи, лидер радикала Војислав Шешељ за „Ало!“ је навео да је Зукорлићева констатација тачна, али додао и да би ДНK његовог скупштинског колеге без сумње показао да је Србин.

Војо, тестирај се ако смеш!

Лидер БДЗ-а Муамер Зукорлић позвао је јуче свог колегу народног посланика Војислава Шешеља да да узорак за ДНK тест.

– Ја га позивам овом приликом да се тестира, ја сам то урадио и с резултатима биће нам лакше да дискутујемо.

 

 

 

Ало

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here