У Србији се појавила прва поштанска марка посвећена масонима (Фото)

Поделите:

ЈЕДИНО СУ НЕМЦИ 1941. ШТАМПАЛИ НЕКУ СВОЈУ ЗА ПОТРЕБЕ „АНТИМАСОНСКЕ ИЗЛОЖБЕ”

У СРБИЈИ се појавила прва масонска поштанска марка, односно – марка посвећена масонима.

Поводом њеног штампања, а појавила се у сарадњи са Поштама Србије, Велики Мајстор из Савеза Уједињених Великих Ложа Србије, Петар Радоњанин, издао је посебно обавештење. У њему пише и ово: „Велика Ложа Савез Уједињених Великих Ложа Србије правих и прихваћених слободних зидара крајем пролећа 2017. године доноси одлуку да се поводом обележавања 300 годишњице ( 1717 – 2017) слободног зидарства у свету у сарадњи са „ЈП Пошта Србије” изради пре 24.06.2017 године прва слободнозидарска персонализована поштанска марка.

После 76 година од „ Антимасонске изложбе”, и 98 година од оснивања Велике Ложе Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, ова персонализована поштанска марка је симбол сећања, истрајности и енергије да слободни зидари и даље постоје и раде за добробит свог народа, отаџбине и света. Писмо које пишу путоваће генерацијамакроз бесконачност.
Ово је прва персонализована поштанска марка слободних зидара од оснивања  Велике Ложе Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца (1919) која је икада одштампана на географском простору бивше Краљевине Југославије па до данас.
Познат је историјски податак да су октобра 1941 године под називом „Антимасонска изложба” у Београду одштампане марке у организацији нациста.
Ова марка је сећање на све њих који су трпели прогон и далисвој живот за народ и отаџбину, ово је сећање на све добре људе, и ово је сећање на Савез Уједињених Великих Ложа Србије”.

Факти

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here