Дарко Рундек: Песма „Шал од свиле“ нема наркоманске конотације

Поделите:

То је било у вријеме када сам откривао тибетански будизам * Штулића се сјећам кад се претварао у хероја из једног обичног дечка с гитаром, мислим да је сасвим легитимно да је завршио свој пут * Нисам био свјестан да сам показао средњи прст у емисији

Хрватски музичар Дарко Рундек гостовао је данас у емисији „Неђељом у 2“ Алескандра Станковића на хрватском јавном сервису, а на самом почетку емисије се осврнуо на догађај када је у емисији „Неђељно поподне“, током наступа групе Хаустор, показао средњи прст.

„Нисам био ни свјестан да сам показао средњи прст. Рекли су ми: ‘Свака част стари, показао си ку*ац свему’, а ја нисам ни знао да сам то показао“, објаснио је Рундек и довео Станковића у проблеме због непристојне речи у програму, па је морао да се извини.

Потом је на питање аутора и водитеља емисије да ли је нови талас идеализован или је заиста био такав каквим га данас сматрају, Рундек је одговорио да је „сигурно идеализиран“.

„Било је то лијепо вријеме, пуно се ствари поклопило… Али важно је рећи да смо имали подршку, подршку Центра за културну ђелатност омладине у којем су сједили Душко Љуштина и Путак, могли смо свирати кад смо хтјели, стварно смо имали њихову подршку. Чини ми се да је то било доста важно. Нашли смо се у том неком повијесном вакууму, кад је Тито умро. Kао да је то била нека врста културне револуције, требало је повратити тај неки вал утопијског мишљења“, одговорио је Рундек на Станковићево питање да ли је нови талас идеализован или је заиста био такав каквим га данас сматрају.

„Били смо нека врста хероја у некој полубајци. Повјеровали смо у своје херојство. Штулић је био један од тих хероја, сјећам га се кад се претварао у тог хероја из једног обичног дечка с гитаром. Мислим да је сасвим легитимно да је завршио свој пут, био је хиперпродуктиван у својој задњој фази што је, по мом мишљењу, ишло науштрб квалитета. Сасвим је нормално и легитимно да се сад повукао са сцене“, рекао је о Џонију Штулићу.

Упитан да прокоменатарише наводе да песма „Шал од свиле“ има „наркоманске конотације“, Рундек их је демантовао.

„Лијепо је да пјесма интигрира људе, лијепо је и да се пјесма интепретира не много начина. То је било вријеме кад сам откривао тибетански будизам. Занимљиво ми је било то да је слобода у свакодневним стварима. Уже и ган у тој пјесми су мени биле алузија на неке једноставне животне вјештине.“

 

 

 

Недељник

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here