Ако којим случајем почне трећи светски рат на ово место треба побећи!

Поделите:

Ако избије трећи светски рат, који би вероватно био и нуклеарни, најбоља места да се склоните и спасите живот су – Гренланд, Чиле, Исланд, Нови Зеленд и САД, оцењује британски „Експрес“.
Гренланд је зависан од Данске, а политички ставови су им врло слични. Сама Данска је на другом месту на „Глобал мировном индексу“, али је део европског копна, па се сматра мање безбјдном зоном.

Географска изолованост Гренланда и „одсеченост“ од континента чине га много атрактивнијом локацијом за бег. Мана Гренланда је – врло ниска температура.

На најјужнијем делу Јужне Америке налази се чилеански град Пунта Аренас, који је максимално удаљен од било које државе са нуклеарним наоружањем.

Из Чилеа се релативно једноставно може стићи до Антарктика, што му свакако даје на вредности у случају избијања рата.

Исланд је на првом месту „Глобалног мировног индекса“ и мала је вероватноћа да ће га било ко напасти. Због високог животног стандарда у тој држави, Исланд није лоша опција ни у мирнодопским условима.

Иако би САД вероватно и саме биле погођене ратом, постоји много тога што није познато о стварној оружаној снази САД, па је веома вероватно да се у земљи налази много бункера и склоништа у које се људи могу сконити ако дође до најгорег сценарија.

Нови Зеланд је ван конфликата и пожељна је дестинација јер 50 одсто своје електричне енергије црпи из хидроелектрана, тако да, чак и ако буду одсечени од главних извора енергије, још увек може нормално да функционише, наводи „Експрес“.

Срна

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here