И Немци имају „ПРЕЛЕТАЧЕВИЋА“: Пореклом је из ТУРСKЕ, а његова предизборна обећања су УРНЕБЕСНА

Поделите:

Kандидат за немачког канцелара сатиричне странке, намерно великим словима исписаног имена „ПАРТИЈА“, Сердар Сомунџу, унео је дозу хумора у парламентарне изборе

 

 

Овај 49-годишњи немачки писац и режисер турског порекла, рођен у Истанбулу, на предизборном плакату црвене боје приказан је искеженог и намргођеног израза лица, а изнад њега исписана је уместо „Kанзлер“ (канцелар на немачком) реч „Kанçлер“ са турским словом које се чита „ч“.

 

 

Медији су раније писали да „ПАРТИЈА“ жели да лимитира цену пива. Залажу се и за закон којим би се Руси прогласили кривима за све, од кашњења возова до неплаћене станарине.

Иако је странка сатирична, њен оснивач Мартин Сонеборн на изборима 2014. освојио је место у Европском парламенту. Притом се служио паролама „Меркел је глупа“, „Меркел је дебела“ и недвосмисленим „Не Европи, да Европи“. Сличан им је и актуелни страначки слоган – „Не политици, да политици“.

Kандидат Странке за канцелара, комичар Сердар Сомунџу, обећао је да ће поново изградити Берлински зид. Платиће га, наравно, источни Немци. После тога планира да лажира државни удар како би учврстио власт.

„Дојче веле“ је пренео да је, осим шест „етаблираних“ странака које готово извесно улазе у Бундестаг, на гласачком листићу још 36 мало познатих и бизарних.

Поред „Партије“, ту су Марксистичко-лењинистичка партија Немачке, Феминистичка странка „Жене“, Партија за промену, вегетаријанце и вегане, као и Странка хришћана оданих Библији.

Подсетимо, Лука Максимовић је обележио председничке изборе у Србији неконвенционалном кампањом у којој је преко свог алтер ега Љубише Прелетачевића исмевао политичку елиту у Србији, а успео је и да анимира младе и освоји чак девет одсто гласова.

Бели и његов тим су раније изненадили и на локалним изборима у „свом“ Младеновцу, а многи од њих очекују учешће и на предстојећим београдским изборима.

 

 

 

Б92

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here