Италија усваја закон о забрани фашистичких симбола

Поделите:

Након низа инцидената, Заступнички дом италијанског парламента прихватио је закон којим се забрањује јавно приказивање фашистичких и нацистичких симбола.

Према том закону, који је усвојен касно синоћ, предвиђена је затворска казна од шест месеци до три година за фашистичка или нацистичка салутирања и поздраве, продавање фашистичких и нацистичких сувенира или ширење такве пропаганде на интернету.

Пре ступања на снагу закон треба да потврди Сенат.

Закон је усвојен након низа инциедената који су се догодили широм земље.

Тако, на пример, у једној посластичарници у јужној Италији реклмиран је Хитлеров колач у излогу, док неофашистичка странка Форза Ноува припрема прославу 95. годишњице Марша на Рим Мусолинијевих фашиста.

Аутор закона је Емануеле Фиано, заступник владајуће Демократске странке, који сматра да Италија, по узору на Немачку, треба строже да се постави према порасту фашистичке и нацистичке носталгије.

Фиано је казао да је постојала Фејсбук страница, која је у међувремену усаглашена, а на којој су се објављивали антисемитски говори нацистичког министра пропаганде Јосефа Гебелса. Страница је имала 45.000 пратилаца.

Десничарске странке, укључујући и странку Форца Италиа бившег премијера Силвија Берлусконија, противила се закону уз образложење да прети слободи говора.

Популистички покрет Пет звезда такође је био против, тврдећи да би било боље пооштрити постојеће законе против говора мржње.

 

 

Танјуг

Поделите:

2 Коментари

 1. Definitivamente considerar que que você afirmou .
  Seu favorito justificação parecia ser na líquido o mais simples
  fator para considerar de. Eu digo a você, eu certamente obter irritou enquanto outras pessoas considere questões
  que eles claramente don ‘ t entender sobre.
  Você conseguiu para bater o prego em cima topo e também
  definido fora tudo sem necessidade efeito colateral , outras
  pessoas poderia tomar um sinal. Será provavelmente ser novo para obter mais.

  Obrigado

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here