Vidovdan.org

www.vidovdan.org
Данас је Нед Окт 12, 2008 2:22 am

Сва времена су у UTC + 1 сат [ DST ]

Започни нову тему Одговори на тему  [ 204 Поста ]  Иди на страницу 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следећа
Аутор Порука
 Тема поста: "Несташни дечаци" позивају на Марш за јединство Србије
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 10:27 am 
Велики активиста
Велики активиста
Корисников аватар

Придружио се: Уто Мај 09, 2006 12:00 am
Постови: 1713
Локација: Novi Sad
Похвала: 0
Похваљен:
2 пута у 2 порука
"PATRIOTE" PROTESTUJU 07.09.2007.

18:02 - Za 7. oktobar u centru Novog Sada zakazan je protest nazvan "Srpski marš-Marš za jedinstvo Srbije", navodi se na blogu osudjenog pripadnika neonacističke organizacije Nacionalni stroj Gorana Davidovića. U pozivu stoji da se protest organizuje protiv cepanja Srbije i protiv svih oblika autonomaštva, separatizma, sektašenja i podela. Organizatori skupa su, kako se navodi, srpske patriote koje su marta ove godine održale i memorijalni skup u Beogradu povodom osam godina od bombardovanja.

Sem okupljanja kod spomenika Jaši Tomiću u 17 časova i polaganja venca, pedvidjena je i šetnju centrom grada do Trga slobode gde bi se održalo nekoliko govora. "Svako kome na srcu leži Srbija, nacionalna sloboda srpskog naroda i iznad svega jedinstvo i budućnost našeg naroda treba da pruži svoj doprinos i da prisustvuje skupu", stoji u pozivu srpskih patriota objavljenog na blogu Gorana Davidovića. (021)

И сад ти протумачи какав је ово национализам. Лепа је идеја, али позадина црна. Покрет Горана Давидивића је базиран на паганском учењу, те би могли мало да се дисциплинују. Како би то рекао они су мало "дивљи" националисти, требало би да се мало "припитоме". Важан је корен сваког учења, те и идеје које одступају од хришћанства и прихватају учења у којим се глорификују стари пагански богови је раширен у учењу "националиста" и у Русији. Читао сам њихове текстове, препуни су мржље према свему што је јеврејско, па ту чак сврставају и Исуса Христоса у исти ранг са Марксом.

Врх
 Профил  
Захвалите са за ову поруку 
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 11:01 am 
Велики активиста
Велики активиста

Придружио се: Пон Сеп 04, 2006 12:00 am
Постови: 1012
Похвала: 2
Похваљен:
1 пута у 1 порука
Сад ће они геј ликови да направе контра митинг и да им направе сачекушу... са балонима :D

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 11:10 am 
Велики активиста
Велики активиста
Корисников аватар

Придружио се: Уто Мај 09, 2006 12:00 am
Постови: 1713
Локација: Novi Sad
Похваљен:
2 пута у 2 порука
Не знам како да се поставим према Давидовићу, јер оно премлаћивање социолога (завршених марксиста) на филозофском факултету се показало као исправан чин. Наиме исти ти "социолози" држе предавања у Црној кући на бр.13 против православне Цркве, а и уредници су часописа Безбожник који се може наћи на интернету.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 12:57 pm 
Велики активиста
Велики активиста
Корисников аватар

Придружио се: Пон Окт 03, 2005 12:00 am
Постови: 6256
Локација: Цвјећарница, Њу Јорк
Похваљен:
6 пута у 5 порука
Без обзира што се ради о непријатељима Српства, не може се сарађивати са неонацистима и скинхедсима, иако су и они непријатељи ових марксиста и социолога.

Социологија је наука којој је њен оснивач, Огист Конт поставио као вредност опортунизам, односно научно давање легитимитета власти. Попшто смо сада под једном врстом цивилне окупације новог светског поретка, ови људи раде свој посао, сасвим у дунху начела науке у којој су образовани - подржавају научно "цивилне снаге" НАТО - досманлије, НВО сектор, и стране медије и фондове копји делују у нашој земљи. Њихове вредности су с становишта здравог патриотизма издаја, а са становиштва хришћанске, праославне вере, одвратне.

С друге стране, Национални строј је група која је инспирисана неонацизмом, као и Енглеском варијантом идеологијом расистичког панк покрета. Ја сам лично према таквима изразито неповерљив, јер су њихови суштински идеолошки корени утемељени у идеолошком отпаду две нације (Немачке и Енглеске) које су нам нанеле огромна зла током протеклог века и ево не посустају. Осим тога, у Српском народу ни панк, ни нацизам, ни расизам нису популарни. Срби су доказани антифашисти. ЦИА је организовала "Штурмфронт" као форум чији је сервер у САД, па преко њега врши пропагирање неонацистичких идеја српских скинхедса и неонациста, да би њене "цивилне снаге" имале материјала да докажу како су Срби нацисти, расисти и фашисти.

Укратко, издајници и непријатељи измишљају проблем, да би се против њега борили, а Србе облатили.
Наравно, у ту мрежу упадну млади незадовољни Срби.

Ако су они толико велики Срби и православци, родољуби, нека се одрекну немачког нацизма и Британског расизма.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 2:12 pm 
Активиста
Активиста
Корисников аватар

Придружио се: Уто Мар 21, 2006 1:00 am
Постови: 505
Похваљен:
2 пута у 2 порука
mdubaic је написао/ла:
...оно премлаћивање социолога (завршених марксиста) на филозофском факултету се показало као исправан чин...

Mislim da nije reč o premlaćivanju. Bio je to samo jedan šamar u stilu Nataše Kandić, za koji je ona oslobođena bilo kakve odgovornosti.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 2:21 pm 
Активиста
Активиста
Корисников аватар

Придружио се: Пон Авг 28, 2006 12:00 am
Постови: 760
Похваљен:
2 пута у 2 порука
Нису сви шамари исти. 8O

Наташа је ослобођена, док су ове хапсили као најопасније терористе и жестоко их осудили.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 2:29 pm 
Активиста
Активиста
Корисников аватар

Придружио се: Уто Мар 21, 2006 1:00 am
Постови: 505
Похваљен:
2 пута у 2 порука
dragance је написао/ла:
Без обзира што се ради о непријатељима Српства, не може се сарађивати са неонацистима и скинхедсима, иако су и они непријатељи ових марксиста и социолога.

Социологија је наука којој је њен оснивач, Огист Конт поставио као вредност опортунизам, односно научно давање легитимитета власти. Попшто смо сада под једном врстом цивилне окупације новог светског поретка, ови људи раде свој посао, сасвим у дунху начела науке у којој су образовани - подржавају научно "цивилне снаге" НАТО - досманлије, НВО сектор, и стране медије и фондове копји делују у нашој земљи. Њихове вредности су с становишта здравог патриотизма издаја, а са становиштва хришћанске, праославне вере, одвратне.

С друге стране, Национални строј је група која је инспирисана неонацизмом, као и Енглеском варијантом идеологијом расистичког панк покрета. Ја сам лично према таквима изразито неповерљив, јер су њихови суштински идеолошки корени утемељени у идеолошком отпаду две нације (Немачке и Енглеске) које су нам нанеле огромна зла током протеклог века и ево не посустају. Осим тога, у Српском народу ни панк, ни нацизам, ни расизам нису популарни. Срби су доказани антифашисти. ЦИА је организовала "Штурмфронт" као форум чији је сервер у САД, па преко њега врши пропагирање неонацистичких идеја српских скинхедса и неонациста, да би њене "цивилне снаге" имале материјала да докажу како су Срби нацисти, расисти и фашисти.

Укратко, издајници и непријатељи измишљају проблем, да би се против њега борили, а Србе облатили.
Наравно, у ту мрежу упадну млади незадовољни Срби.

Ако су они толико велики Срби и православци, родољуби, нека се одрекну немачког нацизма и Британског расизма.

Ne slažem se da ne teba sarađivati generalno. Treba sarađivati oko konkretnog cilja, za šta nije potrebno potpuno ideološko slaganje. Suštinski treba sarađivati sa svima uključujući tu i nacionalni stroj, kao i leve anarhiste, jer se prosto svi zajedno krčkamo u globalnoj korporativnoj čorbi. Globalističke strategije upravo i ciljaju na izazivanje razdora između suprostavljenih ideologija, profitirajući na sukobima. Saradnja suprotstavljnih ideologija predstavlja najgoru noćnu moru globalizma.

ja ne dajem ni prebijenu paru na na nečije ideološko opredljenje, jer ga ono ne oslobađa lične gluposti i ljuskih slabosti....Uz valjanog čoveka svaka idelogija dobro izgleda.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 3:21 pm 
Велики активиста
Велики активиста
Корисников аватар

Придружио се: Суб Сеп 30, 2006 12:00 am
Постови: 4510
Похваљен:
1 пута у 1 порука
TBPTKO је написао/ла:
Нису сви шамари исти. 8O

Наташа је ослобођена, док су ове хапсили као најопасније терористе и жестоко их осудили.

Да, и не само то него су од њих направили терористе, овакве-онакве, а за тог предавача нисам ни знао да уређује онај купус `Безбожник`. Дубајићу, јеси ли сигуран у то?

Иначе, лично нисам ни за одбацивање тих момака ни за сарадњу, већ за отварање очију. Мислим да су им интенције добре, али да су `упецани` и што пре се сусретну са неким озбиљним и поткованим патриотама, православно утемељеним, то боље за њих и желим им то што пре.

Слика

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 3:27 pm 
Велики активиста
Велики активиста

Похваљен:
1 пута у 1 порука
dragance је написао/ла:
ЦИА је организовала "Штурмфронт" као форум чији је сервер у САД, па преко њега врши пропагирање неонацистичких идеја српских скинхедса и неонациста, да би њене "цивилне снаге" имале материјала да докажу како су Срби нацисти, расисти и фашисти.

Истине ради, форум Стормфронт су основали чланови Америчке Наци партије, пре десетак година. Он је основан са намером да буде место окупљања белих американаца, а не Срба.
Српски део форума, као и слични, додати су касније и много су мањи у односу на главни део.

Сервери јесу, природно, у Америци. Исто тако, сервери многих наших форума су у Америци. Форум Крстарица има два сервера на Флориди и један у Калифорнији, па опет не кажемо да их је основала ЦИА.

Не волим те теорије завере, то је све.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 4:17 pm 
Активан члан
Активан члан
Корисников аватар

Придружио се: Пет Авг 17, 2007 12:00 am
Постови: 265
Локација: Subotica
Похваљен:
0 пута у 0 порука
Ma i Vi i ja znamo sta sve to znaci !

od nato bombardovanja, i svih ujdurmi, nevolja, koje su nam nametali i umetali, uvek su bili nasi veliki datumi, pa cak i Vaskrsenije.
Tako i ovo, sve sto je u nas lepo i cisto, neko biva zaduzen da blati izokrene da opet nespominjem iste, postacu i sam sebi dosadan.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 4:49 pm 
Велики активиста
Велики активиста
Корисников аватар

Похваљен:
6 пута у 5 порука
Нићифоре, знаш одлично да је интернет управо и створен за војне потребе а остављена је слобода изражавања на њему управо ради обавештајне праксе англосаксонских обавештајних организација.

НАТО већ преко 30 година у Гармишпартенкирхену има обавештајни центар за простор бивше Југославије, где се прегледају сви јавно доступни материјали (тв емисије, журнали, дневне новине, као и посебни подаци добијени извиђањем). Можеш мислити колико им је сада лакше кад имају супербрзе компјутере, који им олакшавају практично деловање.

О Штормфронту је писао Небојша Малић, можеш да га питаш и сам на Видовдану. Не разумем, на основу чега би ико доводио корисне или бенигне садржаје у везу с Штурмфронтом, само зато што су у САД.

Ово је пример како у интернет дијалогу једна страна претпоставља постојање нечега чега код друге стране нема и емоције које нема. То је стара навика да се размишља у теоријским шематизованим моделима, под чије апстрактне категорије се подводе ствари које други те исте не подводи.

Укратко, да резимирам корисну информацију.

Не волим нити мрзим теорије завере, а сасвим ми је ирелевантно да ли их мој саговорник мрзи или не, јер сам говорио о једном практичном акту пропагандног рата против нас. Самим тим што је практичан не може бити теоретске природе. Такође, самим тим што се један сервер у САД користи у сврху политичке пропаганде, не сматрам да се за то користе и сви остали сервери.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 5:06 pm 
Велики активиста
Велики активиста

Похваљен:
1 пута у 1 порука
Сад си ме збунио... Не разумем о чему ти то.

Написао си да је ЦИА основала СФ, и поставила им сервере у САД, са циљем да зезне Србе и прикаже их као нацисте.

Мени је то личило на теорију завере без доказа.

Због тога сам те подсетио да су СФ основали осуђивани амерички нацисти, поставили сервере у својој домовини, и на свој сајт позвали Србе, и још неке народе, али после неколико година.

А овај твој одговор ми личи на замену теза.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 5:24 pm 
Велики активиста
Велики активиста
Корисников аватар

Похваљен:
6 пута у 5 порука
Добро, ево ти онда тезе:

1. НАТО земље су разбиле СФРЈ.

2. НАТО земље су подржале све редом противнике југославије у рату који је тим поводом настао.

3. САД су активно, логистички и обавештајно помогли организацију и спровођење "олује"

4. Силе НАТО су финансијски, организационо и обавештајно помагале пропагандну машинерију (Отпор и Б92), као и активне групе у рушењу Милошевића.

5. Бивши (смењени) начелник генералштаба Момчило Перишић је ухваћен од стране агената КОС док је предавао поверљиве податке шефу ЦИА за Балкан, Њ. Нолану и у Перишићевом стану је нашено неколико десетина хиљада војних докумената које је неовлашћено поседовао.

6. Америчке "цивилне снаге" (тако је Џорџ Буш назвао припаднике НВО сектора, медија и политичких партија које непосредно или посредно финансира Влада, војска или богати повереници елите моћи САД у земљама над којима САД желе да доминирају) су код нас врло моћне и почеле су харангу којој је за циљ да докаже како су Срби антисемити, расисти и фашисти. Свима њима је главни аргумент фамозни "Штурмфронт". У невероватним елаборацијама којима окривљују српску владу, друштво и цркву због овог подфорума, нико се од њих није сетио да каже како је сервер овог форума у САД и да је он концепцијски подфорум америчког сервера, односно како правни систем, држава и друштво САД не реагују против фашизма.

7. Фашизам, антисемитизам и расизам једне групице скинхедса, српска држава је одмах обуздала радикалним мерама. Међутим, нико из "цивилних снага" није се сетио да напомене како су идеолошки изворници овог покрета у САД, Немачкој и Великој Британији.

ја стално говорим о два проблема комуникације преко интернета. То утиче на феноменологију материјално (суштински). Врло ми је жао што доживљаваш то као замену теза.

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 5:48 pm 
Велики активиста
Велики активиста

Похваљен:
1 пута у 1 порука
Па добро, али не знам зашто ти то мени пишеш? Мислим, какве то има везе са оним на шта сам реаговао?
Да и не спомињем како нема везе са темом...

Ово под '6' где си навео аргументацију НВО сектора, којој си и ти очигледно подлегао... онима који износе такве 'аргументе' само наведи оно што сам ти раније написао. Стормфронт бре нема везе са Србијом, а још мање је настао због Србије. Не браним никога, само не волим те теорије без доказа о томе како нам сви раде о глави.

И какве има везе где је сервер? Стормфронт је ''концепцијски подфорум америчког сервера'' 8O 8O :?

Врх
 Профил  
 Тема поста:
Нови постПослато: Суб Сеп 08, 2007 6:03 pm 
Велики активиста
Велики активиста
Корисников аватар

Похваљен:
6 пута у 5 порука
Ма ја одговарам сваком ко хоће дијалог.

Врх
 Профил  
Прикажи постове у последњих:  Поређај по  
Започни нову тему Одговори на тему  [ 204 Поста ]  Иди на страницу 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следећа

Сва времена су у UTC + 1 сат [ DST ]

Ко је OnLine

Корисници који су тренутно на форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост

Не можете постављати нове теме у овом форуму
Не можете одговарати на теме у овом форуму
Не можете мењати ваше постове у овом форуму
Не можете брисати ваше постове у овом форуму
Не можете слати прикачене фајлове у овом форуму

Пронађи:
Иди на: