Томислав Кресовић: Сорошева моћ у Србији-Истина или лаж?

Поделите:

Председник Србије Александар Вучић Сорошев “пријатељ” ?

 

Филантроп И милијардер Џерџ или Џорж Сорош постао је део јавне полтике у Србији почетком деведесетих година прошлог века подржавајући опозицију а од 2001 године владајућу олигархију стварајући своје мреже утицаја почев од полтике,медија,науке.Тако је Соросев фонд правио своју алтернативну политику која је од 2001 постала део власти и моћи.Сорош је стајао иза сатанизације Србије и Срба у балканским конфликтима правио је медијске мреже и НВО , формирао је прозападне политичке лидере у Србији .Сорос је видно утицао на полтику ДС,ЛДП мањинских партија а касније и на СНС И Kад је потребно Сорос фондација И њен оснивач Џорж Сорош се третира у владиним медијима у Србији као реметилачки фактор који ради против владе Србије И Александра Вућића,а са друге стране Сорос је филантроп који има пријатељски дијалог са властима у Србији И председником Србије.Шта је онда од свега тога тачно,а шта је спиновање и медијска кампања ?

Сорош као финансијер “демократије” у Србији?
На другој страни у неким државама средње И источне Европе И на Балкану активности Џоржа Сорша се третирају као негативне са штетним последицама пре свега по политички И друштвени живот ..Сорошева мрежа на Балкану и Источној Европи је веома моћна .Тако је Сорош за протеклих 28 година стварајући НВО И цивилне иницијативе за демократизацију у Источној Европи “донирао” са стотинама милиона долара.Kао своју политичку “дивиденду” добијао је политичку олигархију на власти као на “тањиру” у десетак држава као своје марионете које подржавају политику САД, и то пре свега политику Демократске странке.То се може видети по јачини деловања Сороша на Балклану од 1992-2000 у време власти Бил Kлинтона или у време власти Барака Обаме И Хилари Kлинтон 2008-2016 година.Србија се нашла у зони јаког утицаја Сорош фонда типујући на Председника Србије Бориса Тадића 2004-2012 година и полтике Председника владе И сада Председника Србије Александра Вучића од 2012 до данас, али и у деловању свих влада почев од владе ДОС-а до данашње владе.

Сорош-Вучић (не)пријатељи?
Тако се Председник Србије Александар Вучић састао се крајем септембра ове године у Њујорку са америчким инвеститором Џорџом Сорошом и његовим сином Алексом.Председник Србије Александар Вућић у вези тог састанка каже “ Саслушао сам их, али су и они мене саслушали. Нисмо се бавили трачевима, већ озбиљним стварима. Разменили смо виђења о дешавањима у свету, Европи, на Балкану. Мислим да је важно да на тако битном месту кажем те ствари. Био је то веома занимљив разговор “Нови разгвор Председник Србије је има са замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Алексом Соросем(сином Џоржа Сороша) о регионалној сарадњи и подршци ове фондације европским Сорос је охрабрио Србију да настави да игра конструктивну улогу када је реч о стабилности Балкана.Он је нагласио да је Фондација за отворено друштво спремна да пружи подршку реформским процесима и развоју предузетништва, као и програму интеграције Рома у Србији.

Таблоидна (дез)инфомација или испирање мозга?

 

 

 

Медији, посебно таблоиди блиски врху власти и председнику Србије и некадашњем премијеру Александр Вучићу писали су да је Џорж Сорош припремио политички преврат против власти у Србији И Александра Вучића.Тако је таблоид који афирмише политику Алекандра Вучића “Информер” донео на Насловној страни од 16.8.2016 веома провокативан наслов који гласи”СОРОШ ЗА ХАОС У СРБИЈИ ДАО СKОРО ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА! Објављујемо списак свих плаћеника америчког тајкуна! .Даље пише”Информер” Злогласни амерички тајкун Џорџ Сорош, човек који стоји иза такозваних обојених револуција на истоку Европе, бескрупулозни милијардер који је одговоран и за крвави рат у Украјини, не жали силне паре не би ли и Србију гурнуо у тотални хаос” Сорош је, по писању “Информера” од 2011. до 2014. године разним невладиним организацијама, новинарима, мањинским и ЛГБТ организацијама, али и судијама, тужиоцима и факултетима у нашој земљи исплатио тачно 391.940.146 динара, што је по курсу који је важио у време уплата – скоро четири милиона евра!”.По овом писању Сорос је политички непријатељ власти у Србији и Александра Вучића.Опет на ударној страни “Инфомер ” од 8.11.2017 године пише” СОРОШ И УСАИД УДАРАЈУ НА СРБИЈУ! Амери дају 2.000.000$ ЗА РУШЕЊЕ ВУЧИЋА!

Америчка агенција за међународни развој УСАИД, која под маском „ширења демократије“ ради на обарању неподобних режима широм света, улаже два милиона долара у српску опозицију и рушење председника Александра Вучића” Тако лист .“Информер “ преноси И изјаву Председника Србије Александара Вучића “ Није велика тајна како се финансирају они који ме нападају. Биће то пројекти за ‘одговорну и транспарентну власт’. Биће увек оних који ће плаћати новцем споља да се урушавају влада и председник. То је у складу са законом и добар део тих пара ће завршити у нашој земљи. Немам проблем са тим што раде, народ само треба да зна шта је истина…”

Поставља се велико питање да ли Сорос ради за или против Александра Вучића и садашње власти по писању медија .

Ако се председник Србије срдачно састаје са Џорж Сорошем И његовом сином и има добре односе са утицајним Сорош инсадерима у Србији попут Соње Лихт И других који утичу на спољнополитичке потезе Србије поставља се питање Kоју игру игра медијско-полтичка сфера око Председника Србије..Све ово је везано за политичко позориште које треба да покаже да Сорош И тајне службе запада планирју рушење Вучића да би власти у Србији биле подржане од шире јавности уСрбији ал и И Русије.На другој страни политичке структуре у власти Србије су у добрим односима са Сорошевом мрежом , и на тај начин бацају прашину у очи јавности Србије али И политичким “ пријатељима” у Русији .

Да ли запад стварно планира рушење власти у Србији И због чега или је све то једна игра за полтички утицај.

Томислав Kресовић, Видовдан

Поделите: