Томислав Kресовић: „Балканизација“ Европе и „европеизација“ Балкана?!

Поделите:

На коју карту игра Србија ?

Европа је у кризи високог интезитета.Полтика САД је на рубу цариннског сукоба“ са ЕУ.ЕУ је у унутрашњој турбуленцији .Односи ЕУ и САД према Русији су на најнижој тачци од 1989 године.НАТО је на границама Русије и доминира на Балкану.Тиња сукоб Грчке и Турске који је на ивици војног сукоба.САД на Балкану играју на карту „Албанског питања“ и притискивања Србије да призна независност Косова ,али и „прогута“ формирања Армије Косова.ЕУ је у конфронтацији са Турском ,а Турска у интересним и партнерским односима са Русијом,Ираном.Кина продире у Европу и представља „трн у оку“ САД али и ЕУ.Велика Британија у име САД и НАТО отворила „врели“ политички,шпијунски рат као вид тз „хибридног ратовања.“Украјина се спрема за нови сукоб са руским интересима и да као таква буде покриће за нову радикалну политику НАТО према Русији у другом степену „хибридног“ па и „асиметричног“ сукоба..Путинов нови избор за председника Руске федерације је активирао русофобију и путинофобију на високом нивоу на Западу какав није виђен од времена власти Стаљина .Све ово је општа слика узавреле европске политике која не иде у прилог малим државама и народима,посебно не на Балкану Србији

Криза власти и политике у Србији

Србија се притиска и уцењује да делегитимише сама себе са Косова да би се добила мала локална самоуправа ЗСО(Заједнице српских општина) под управом власти у Приштини под сумњивим околностима и (не)прихватљивим условима. .Власти у Србији и политика Председника Александра Вучића је на великој провери легитимитета и легалитета око Косова и Метохије у наредним месецима.Председник Србије је под великим притском између уцена политичког Запада ,и за сада не одређене подршке политичког Истока.Политика садашње владе и Председника Србије заснива се на европским картама посебно Немачке која се све више топи.Влада Србије је пред „реконструкцијом“ што говори о кризи извршне власти,унутрашњим тензијама владајуће коалиције, али и погоршању односа у међународној политици према Србији.Реконструкција влада са апсолутном вечином СНС само говори да су могући превремени избори до краја 2018 или на пролеће 2019 године.Опозиција у Србији је поражавајуће слаба и неорганизована ,и сада се ради на „реконструкцији“ опозиције уз помоћ западних интереса и инструктора.Исте „мецене“ у Србији играју и на власт и опозицију. Александар Вучић својом политком око Косова у много чему подсећа на политику владе др Зорана Ђинђића и др Војислава Коштунице. Запад је спреман да руши Вучића ако не попусти око Косова и одржи добре односе са Русијом..Уколико Алексадар Вучић буде пролонгирао решење за Косово и прихвати савете Русије и подршку Кине следи рушење власти у Србији и регионална нестабилност уз притисак ЕУ и ММФ-а.Извесно је да ће превремени парламентарни али и председнички избори у Србији бити знатно раније него што је предвиђено.Предстоји криза влада на Балкану и у ЕУ.

Томислав Кресовић

Поделите:

3 COMMENTS

  1. Ми Срби или Серби играмо на главну карту а то је консерв, Кон-Серв. Понимате ли штагод=?

    ОСТАЈЕ да направимо Побуну робова или да мирно рабски наставимо да певамо-појимо њиховом богу Јехови са Алелуја или Аллилу́йя (др.-рус. алилуꙗ, алилугиꙗ, алѣлугиꙗ от ивр. ‏הַלְלוּיָה] הללויה]‏‎, в транскрипции — «hалелу-Йа’х»; др.-греч. ἀλληλούϊα; лат. alleluia- У БУКВАЛНОМ СМИСЛУ= Хвалите Йах (Яхве, Иегову)

  2. Ne daj se Tomo. Nastavi da „raskrinkavas“…ne-daj-seee sve dotle dok te Maric ne pocne pozivati da objasnjavas Serbina sha e kako e….ili Jela, ili Djuka, ili brez ustrucavanja, ili Tesha, ili Miki, ili Pnaotovich…samo udri po globalistima dok im ne nestane benzina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here