Ципрас Турској: Грчка неће толерисати провокације

Поделите:

Грчка је у средишту ЕУ, НАТО чланица са снажном улогом у региону и међународним савезништвима, земља која представља стуб стабилности у региону, поручио је премијер Грчке

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је данас поводом недавног судара турског и грчког брода у Егејском мору да Атина неће толерисати оспоравање њеног територијалног интегритета и суверенитета.

„Грчка не игра игрице“, рекао је он у обраћању официрима Обалске страже у министарству поморског саобраћаја.

Грчка је у средишту ЕУ, НАТО чланица са снажном улогом у региону и међународним савезништвима, земља која представља стуб стабилности у региону, рекао је он.

Ципрас је додао да су неки незадовољни јачом улогом Грчке у геополитичкој ситуацији региона али да морају да се помире са реалношћу, преноси АНА.

„Реалност диктира поштовање међународног права и принципа добросуседских односа, мирољубиве коегзистенције и регионалне сарадње“, рекао је он.

Поводом недавног инцидента између турског и грчког брода код острва Имиа он је рекао да „провокације и офанзивна реторика против сувереног права чланице ЕУ представља акцију која је усмерена и против Европске уније.

Тај инцидент, према његовим речима, представља резултат „потпуно неодговорне позиције Турске која ризикује људске животе“.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here