Ђилас испљувао Бранка Коцкицу због давања бесплатних представа за децу

Поделите:

Велики број грађана окупио се данас испред позориштанца „Пуж“ на Врачару како би изразили незадовољство због критика које је изнео кандидат за градоначелника Драган Ðилас, а у вези са заједничком акцијом те општине и позориштанца којом се деци током зимског распуста поклањају бесплатне представе и уједно дали подршку Бранку Милићевићу – Бранку Kоцкици.

Окупљеним грађанима, међу којима је било и деце, обратио се Бранко Kоцкица који је извео мини перформанс током којег је причао, певао песме које су обележиле детињство многих, попут чувене „У свету постоји једно царство“ и више пута изговарао „татататира“ – поздрав који је обележио култну дечју емисију „Kоцка, коцка, коцкица“.

– Не желим да држим никакав политички говор. Хвала свима што сте дошли. Не желим да коментаришем ову моју и незгоду неких других другара. Не желим, а и нема потребе – рекао је Бранко и додао:

– Драге наше и драги наши. Ја сам Бранко Kоцкица, пуж, глумац и дечији другар.

Међу окупљенима била је и Сања Јовановић, мајка четворо деце, која је рекла да је Бранко Kоцкица неко ко је овековечио детињство многих од нас.

– Треба да будемо уз њега и то је једино битно. Мислим да смо превше изложени интернету. Деца превише користе мобилне телефоне и ово је њихова радост, уз Бранка који још увек има ту магију да их насмеје – рекла је она.

а њом се сагласила и Јелена Мазалица која је рекла да је Бранко јунак њеног детињства и да има сву њену подршку.

– Овај чин је бескрупулозан и крајње је дегутантно што су напали човека који бесплатно даје представе деци, а и нама одраслима јер у њима пођједнако уживамо и ми – оценила је она.

Међу грађанима био је и господин који има троје унучади, али који није желео да се представи.

– Драго нам је што има неко ко хоће да нам помогне, да код деце развијемо смисао за игру, за дружење, да промовишемо лепоту дружења, лепоту у сваком погледу и драго ми је што у томе деца налазе задовољство, а не у ријалитијима – додао је он.

дна од грађанки, Ивана Јовичић, је осудила, како је рекла, напад на културу и инстистуцију као што је Бранко Kоцкица.

Ðилас је раније оптужио СНС и Милићевића за злоупотребу деце у полтичке сврхе и позвао тужилаштво да реагује.

На ту Ðиласову изјаву уследили су деманти и оштре осуде, како гардских челника, тако и више организација, али и општине Врачар.

Наиме, та општина је навела да је Ðилас изнео у јавност „грубе лажи“ у вези са заједничком акцијом те општине и Позориштанца Пуж, и кажу да је „ружно“ што Ðилас у своју политицку кампању уводи децу и покушава да се на тако „примитиван начин“ обрачуна са Бранком Kоцкицом, који је цео живот посветио деци.

– Ни Драган Ðилас нити било ко други неће спречити децу са Врачара да гледају бесплатне представе – поручили су из општине Врачар.

 

 

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here