Доналд Трамп: Истрага о Русији која се води у САД је америчка срамота

Поделите:

Председник САД Доналд Трамп назвао је истрагу о Русији која се води у његовој земљи „америчком срамотом“.

Коментаришући јуче објављени меморандум о улози ФБИ и Министарства правде САД у истрази о „руском мешању“ у америчке изборе, Трамп је изјавио да га овај документ „потпуно рехабилитује“.

У документу је констатовано да су сарадници ФБИ „испољили очигледну пристрасност“ у истрази о везама Трампа и Русије и да су подржавали бившег председничког кандидата из редова демократа Хилари Клинтон.

„Лов на руске вештице се, међутим, наставља и наставља. Није било ни завере, нити је спречавана истрага. То је америчка срамота!“, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.

​Поред података о Трампу, у меморандуму су наведене нерегуларности у вези с електронским праћењем бившег сарадника америчког председника Картера Пејџа. Досије о Пејџу, који је у име Националног комитета демократске партије и кампање Хилари Клинтон прикупио Кристофер Стил, послужио је као основа да се изда решење о праћењу Трамповог сарадника.

Телевизијски канал Си-Ен-Ен саопштио је раније, позивајући се на изјаву извора из ФБИ, да су припадници руских специјалних служби покушали да се убаце у Трампову предизборну кампању преко Пејџа.

Спутњик

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here