Филхармонија проглашена прворазредним оркестром

Поделите:

Водећи светски портал за критику и мапирање концерата класичне музике Бахтрек (Бацхтрацк) прогласио је Београдску филхармонију прворазредним оркестром, саопштила је данас Филхармонија.

Kонцерт који је одржан 2. фебруара 2018. године на Kоларцу, под палицом шефа-диригента Габријела Фелца, оцењен је са четири звездице, односно као изузетан и један од најбољих догађаја у класичној музици у свету у овој години.

„Овим концертом Београдска филхармонија је показала да је прворазредни оркестар – што је, претпостављам, очигледно у Србији, али је, за нас који долазимо издалека, то пријатно откриће“, написао је Питер Kонорс за Бахтрек.

У критици „Духови и музичка магија Габријела Фелца и Београдске филхармоније“, истиче се и феномен распродатих концерата, увођење улазница за стајање и целокупни програм сезоне који је оцењен као веома креативан.

Највећи светски портал из области критике у класичној музици, на четири језика објављује критике које свакога месеца прати 250.000 људи.

На Бахтреку се могу наћи интервјуи са знаменитим уметницима данашњице као и најаве најбитнијих догађаја и фестивала широм света.

О Филхармонији је „Бахтрек“ први пут писао 2014. године у критици „Убедљив наступ Београдске филхармоније на првој америчкој турнеји“ после концерта у Kливленду, оцењујући да је то оркестар који треба пратити у будућности који има потенцијал да буде на врхунском нивоу.

 

 

Данас

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here