ИДУ МИ НА НЕРВЕ и они који су ПРОТИВ и који су ЗА ВАKЦИНИСАЊА ДЕЦЕ!

Поделите:

Пре него што неког извређате, избројте до 100. Можда на неком броју наиђе разумевање, солидарност, или вас барем прође стрес

Ако сам се ичега грозио у животу, то су нелиберални либерали.

Оно као: „свако има право на своје мишљење, али ако је различито од мог, зваћу га најпогрднијим именима“.

Тако су ми несимпатични ови родитељи који на сва уста пљују оне родитеље који су, јер нису медицински, нити фармацеутски стручњаци, забринути за „отров“ који служе у вакцинама.

‘Ајде овако: као што ви вакцинишете своју децу, како бисте их заштитили од болести, тако и они не вакцинишу своју децу како би их заштитили. Можда ви не мислите да је то реална опасност, али они мисле. Верују у то! Kао што и ви верујете! И све веровања, и уверавања, а нигде ИСТИНЕ! Има истине, оне ваше, и њихове, али универзалне? Тврдите да је знате? Баш лепо за вас.

И баш је лепо што у минути смислите 15 ствари којим их увредите, али од тога нико нема користи.

Ништа вас не спречава да напишете стручан или нестручан текст о томе да су вакцине сасвим нештетне (ако мислите да је тако), да попричате са комшијом кога нисте срели на обавезној вакцинацији деце у ДЗ, да се укључите у расправу у градском аутобусу и да натерате неког да размисли о својој одлуци.

Али, зашто, аман зашто, одмах неког називати „неуким“, „лујком“, „лудаком“, „опиченом“, „опареном“….Шта све неће смислити за мајке и очеве чија деца немају испуњене вакциналне картоне?

И пре него што и мене неко стави на стуб срама, рећи ћу да нисам међу онима који сматрају да су вакцине зло. Напротив.

Само не могу да схватим да се неко због мишљења (ма какво оно било), а које не позива на убиство и зло другоме, жигоше и вређа.

Ништа није црно-бело.

Попричам са једним лекаром који ми каже да он лично никог „не форсира“ да вакцинише децу. Други мрмља „како све зависи, и ништа не мора да значи“.

Е па драги лекари, фармацеути и сви остали стручњаци: на вама је да радите на томе да се нешто промени. Да погрешно убеђене разуверите, да нас неодлучне убедите, то би требало да буде ваш циљ!

Много су гласнији они који су против. Kако бисте ви заговорници вакцина рекли, они „трују“ јавност свим снагама.

Но, ни кривичне пријаве, ни ломаче неће помоћи. Бојим се да ћемо их тиме само прогласити „невино страдалима“. Можда ће неко помислити да желимо да их „ућуткамо“.

Пробајте да схватите страх! Незнање! Узроке!

Па тако, пре него што неког извређате, избројте до 100. Можда на неком броју наиђе разумевање, солидарност, или вас барем прође стрес.

Он је најопаснији по здравље.
Александар Kрунић, Еспресо

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here