ОСВАНУО НЕБОЈШИН МУРАЛ У УЖИЦУ: Ужичани су га силно ценили и волели

Поделите:

У зору на Задушнице, у граду на Ђетињи освануо мурал са ликом славног глумца. Лазић: Био је човек у времену нечовештва, веран животу и уметности

МЛАДИ уметник из града на Ђетињи, Бобан Лазић, осликао је недалеко од центра града мурал посвећен глумачкој легенди Небојши Глоговцу, а упечатљив лик човека кога су Ере волеле настао је током ноћи, осванувши пред Ужичанима у зору, на Задушнице.

– Желео сам да се Ужичани данас сете Небојше Глоговца, док овом улицом иду ка Цркви и гробљу да запале свеће и да се Богу помоле за своје најмилије које су изгубили. Нисам имао ту срећу да лично упознам Глоговца, али за све нас у Србији, он представља човека у нечовечном времену: истинитог и храброг у намери да живи без подилажења, претварања и лажи – каже Лазић испред тек осликаног мурала. – За мене је још посебно важан његов искрени, умивени и дирљиви патриотизам.

У суботње јутро, стотине Ужичана застало је на путу до гробља Доварје испред мурала и лика глумца. Била је то прилика да се Ужичани подсете како је Глоговац својим талентом обојио неколико издања овдашњег Југословенског позоришног фестивала. Последњи пут, то је учинио играјући Хамлета. Овај пут, уместо аплауза и радости, Глоговац је испраћен са животне сцене у тишини, понеком сузом и молитвом, на прометној ужичкој улици.

– Када нешто важно изгубимо, склони смо брзо да заборавимо дарове којима су нас најбољи међу нама засипали. Надам се да ће Ужичани, уз овај мурал, памтити боље – додао је Лазић.

Новости.рс

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here