ПОДНЕТА КРИВИЧНА ПРИЈАВА: Шапићеви правили сачекушу Радуловићу!

Поделите:

Председник Доста је било Саша Радуловић поднео је кривичну пријаву против председника општине Нови Београд Александра Шапића због организовања криминалне групе са циљем вршења кривичних дела уперених против безбедности Саше Радуловића.

У пријави, коју је председник одборничке групе ДЈБ у скупштини општине Нови Београд, Димитрије Мајкић поднео Трећем основном јавном тужилаштву, наводи се да је Шапић као председник општине Нови Београд незаконито и бесплатно стекао имовину градске општине Нови Београд, вредности веће од 1. 500. 000 динара, чиме је извршио кривично дело, истиче се у саопштењу ДЈБ.

Такође, Радуловићев покрет тврди да је синоћ око 22 сата, Саша Радуловић примио поруку претећег садржаја од НН лица која су сачекала Сашу Радуловића испред улаза, која у контексту других сазнања о којима је МУП обавештен од стране трећих лица, пружа основ сумње о постојању поменуте криминалне групе.

Из ДЈБ истичу да је општина Нови Београд основала Хуманитарну фондацију за помоћ тешко оболелој деци још 2013. године, да је у јулу 2016. године Шапић одлучио да оснује и своју приватну хуманитарну фондацију, а месец дана касније преко већине коју има у Скупштини општине, донео одлуку да се општинска фондација припоји његовој приватној фондацији, и самим тим – престане да постоји.

У прилогу кривичне пријаве налази се и документација која показује да је спроведена статусна промена спајања Хуманитарне Фондације Нови Београд – Александар Шапић, са једне стране и општинске Хуманитарне Фондације “Нови Београд”, на основу које је општинска фондација и њена целокупна имовина унета у приватну Шапићеву фондацију, а потом брисана из регистра и престала да постоји.

У саопштењу се наводи да је ДЈБ Тужилаштву за организовани криминал поднео и другу кривичну пријаву против Шапића и његове одборничке групе, због тога што су, кажу, као организована група на штету прихода и имовине Јавног Предузећа Спортски Центар Нови Београд, прибавили противправну имовинску вредност већу од 5.000.000 динара.

– Систем организоване пљачке ЈП Спортски Центар Нови Београд чији је оснивач Општина Нови Београд извршен је преусмерењем прихода тог Јавног Предузећа на рачун и у корист приватног Спортског Друштва “Клуб пливачких спортова Нови Београд“ чији је власник Александар Шапић – пише у саопштењу ДЈБ.

Такође, наоводе и да је последица те „пљачке“ вишемилионски губитак у пословању општинског јавног предузећа.

– Шапић је преко чланова већа општине Нови Београд омогућио банкарско задужење у износу од 20.000.000 динара па чак и залагање имовине општинског јавног преџећа у корист даваоца кредита АИК Банке, а на име осигурања тог кредита – истиче се у саопштењу.

ИЗВОР: Тањуг, Република

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here