Погледајте поруку коју је на ћирилици исписао Вучић у Загребу

Поделите:

АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ у згради владе прије ручка с Пленковићем уписао се у Златну књигу.

Ево што је написао: „Изражавам искрено увјерење да ће односи између Хрватске и Србије бити значајно унапријеђени, као и односи између Срба и Хрвата у цјелини. Сигуран сам да ће влада Хрватске као и сви ми из Србије том важном и позитивном процесу дати пуни допринос.“

Вучић је данас након састанка с Kолиндом стигао у Банске дворе на радни ручак с премијером Андрејем Пленковићем и уписао се у Златну књигу, изразивши увјерење да ће односи између двију земаља и двају народа бити значајно унапријеђени.

Вучић је разговарао с хрватским премијером Пленковићем који је задњих дана у јавности спомињао питање ратне одштете за великосрпску агресију, што је тема која није била на дневном реду разговора на Пантовчаку. Вучић је у неђељу, дан уочи пута у Загреб, рекао да за Србију нема табу-тема и да ће Пленковић добити „одговоран и озбиљан одговор“ покрене ли питање ратне одштете.

Разговарали о ратним одштетама

Пленковић је потврдио да је с Вучићем разговарао о питању ратне одштете. „С предсједником Србије разговарао сам о свим отвореним питањима између двију држава – несталима, граници, правосудној сурадњи, ратним одштетама, заштити мањина, сукцесији те господарској сурадњи, еуропском контексту и односима у ЈИЕ“, написао је на Тwиттеру премијер Пленковић.

Вучић је у изјави новинарима такођер рекао да је то била једна од тема разговора. „О многочему смо разговарали… једна од тема коју је покренуо премијер Пленковић била је ратна одштета“, рекао је Вучић истакнувши да су он и премијер о томе имали различита стајалишта.

Желите ли одмах на мобител примити обавијест о свакој новој вијести везаној уз Вучићев посјет, инсталирајте Индеx.ме апликацију и претплатите се бесплатно на таг: Вучићев посјет

 

 

Индекс.хр

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here