СКАНДАЛ У НИШУ: Социјалне случајеве сахрањивали у ћебадима (ВИДЕО)

Поделите:

Ниш — Погребно предузеће “Горица“ у Нишу опет је у проблему, овога пута не због штрајка од два месеца, већ због наводних малверзација које су откривене у тој фирми.

Поједини радници погребног предузећа наводе да су оне Нишлије које су примале социјалну помоћ сахрањиване у импровизованим сандуцима од “неколико дасака”, а чија је вредност процењена на мање од 1.000 динара.

Како наводе, рекли су им да нема пара за сандуке, па су морали да их праве од обичних дасака, а у исто време Град Ниш за сахрану сваког социјално угроженог Нишлије издваја око 24.000 динара.

“Куцали смо од обичних и необрађених дасака и правили сандуке за социјалне случајеве”, наводи један од радника који је желео да остане анониман.

“Сваки други је био такав”, додаје други радник и на питање када се то дешавало, одговара – “прошле године”.

Раде Рашковић из АСНС синдиката ЈКП “Горица” наводи да није реч само о даскама, већ и о старим орманима.

“Чуо сам то од радника, а након тога су ме послали на плаћено одсуство, баш зато што сам износио неке ствари овде”, истиче Рашковић.

“Има прича и да су неки социјални случајеви сахрањивани у чаршафима и ћебадима”, додаје Зоран Јовановић из Радне групе за контролу ЈКП „Горица“.

Према његовим речима, у “Горици” је било и других малверзација – радна група је утврдила да је било утаје новца од сахрана, наплате уласка на гробље без евиденције и подизања плата руководиоцима мимо прописа. Како каже, сви докази су у извештајима који су прослеђени градоначелнику Ниша.

“Ту се помињу имена и политичара на највишим функцијама и како и на који начин су направили механизам да извлаче новац из буџета”, наводи Јовановић.

Директор “Горице” Игор Новаковић одбацује оптужбе за које је, како тврди, чуо само у медијима јер извештај Радне групе до њега није дошао. Осим тога, он наводи да се уздржава од коментара док надлежни не заврше посао.

Већник Игор Војиновић је за О2 потврдио је да је извештај Радне групе послеђен полицији у септембру 2017. године, а да допуна ипак није стигла до градоначеника.

Б92
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here