Србија: Радиш 4 сати дневно зарадиш 1.280€, викенд слободан

Поделите:

Није све у овом послу тако идилично: порезници узимају добар део зараде, а паушално опорезивање бизнис чини непредвидљивим

Радни дан тридесетседмогодишњег Д. Ж., стручњака за информационе технологије из Београда може да почне кад год он пожели. Једино средство за рад му је компјутер са интернет конекцијом. Дигитализацију, о којој непрестано говори премијерка Ана Брнабић, саговорник листа Политика свакодневно живи у пракси.

Он је један од око 16.000 фриленсера из Србије који су посао нашли преко популарног сајта њњњ.упњорк.цом. Његови клијенти су углавном Американци, а просечна цена радног сата износи 16 долара. То значи ако неко ради само четири сата дневно за месец дана може да заради 1.280 евра. И то да викендом буде слободан.

Како је показало истраживање компаније „Клевер”, највећи број ајтијеваца изјаснио се да зарађује више од 800 евра месечно, пише лист у данашњем штампаном издању.

Политика

Поделите:

2 Коментари

 1. ma da kako da ne,samo omastiš bukagiju i 4 sata dremaš na kompu…..
  potom dođe Pamela Anderson i blago te sisama probudi iz sna hahahahahaha
  niko neće ništa pametno da radi samo se cela Srbija za.ebava na internetu…..
  Internet je običan mas medij za prenos informacija kao nekad u Gutenbergovo vreme što je bila knjiga,u skorije vreme novine, radio i na kraju ga zamenila TV…..
  to ti je neka vrsta nasleđa TV-a,filma…..
  u budućnosti će se naravno izgubiti i ugasiti kao medij jer čovek ima telepatske mogućnosti prenosa informacija samo tehnologija pokušava da pobegne biološkim funkcijama samog mozga koji je super kompjuter u prirodi specijalno podešen na veliki kosmički operativni sistem..
  bili resetovani van svesti ili potpuno svesni mi smo hteli ili ne deo toga..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here