У марту бирамо градоначелника и премијера!

Поделите:

Ванредни парламентарни избори, али и избори у Београду биће одржани на пролеће.
Чини се да су се социјалисти и напредњаци као коалициони партнери усагласили у оцени да је март месец идеалан за одржавање избора, сазнаје „Ало!” из добро обавештених извора.

Према нашим сазнањима, у среду је одржана седница Извршног одбора СПС-а, којој није присуствовао лидер странке Ивица Дачић. Седници ИО председавали су Славица Ђукић Дејановић и Александар Антић.

– Врх СПС-а је својим члановима поручио да се убрзано припремају за изборе, који ће бити одржани почетком следеће године. Они су навели да ће, по свему судећи, у марту бити одржани и ванредни парламентарни избори, али и избори у Београду, и поручили да је време да се СПС припреми за озбиљну изборну кампању – наводи наш извор близак СПС-у.
Славица Ђукић Дејановић, заменица лидера СПС-а, индиректно је јуче потврдила наша сазнања, када је изјавила да „ако опозиција жели изборе, добиће их”.

– Сасвим је јасно да треба да се определе да ли желе промену постојећег стања и да ли истински желе парламентарне изборе, јер је очигледно, ако желе, да ће их добити – рекла је Славица Ђукић Дејановић.

Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије и високи функционер СНС-а, изјавио је јуче да очекује да ће се председник Александар Вучић у наредне две недеље изнети свој став поводом одржавања парламентарних избора заједно са београдским. Он је за РТС нагласио да Вучић не дели мишљење већине у СНС-у када је реч о изборима.- Вучић има обичај и воли да саслуша различита мишљења људи из врха наше странке, људи који су њему блиски – казао је Селаковић и навео да је Вучић прошле недеље одржао консултације и саслушао мишљења блиских људи.

– Саслушао је пажљиво, али то значи да увек послуша. Он воли да чује мишљење и да га размотри. Овог пута се мишљење председника разликује од мишљења већине – навео је Селаковић.

Упитан шта то значи, за шта се залаже председник, а за шта већина, Селаковић је рекао: „То ћемо видети.“

– Председник није човек који одлуке доноси брзоплето, председник је човек који о својим одлукама добро размисли. Очекујем за неких 10 дана – две недеље да председник изађе са својим ставом, али познајући њега, то неће бити у интересу СНС-а, већ у интересу Србије, државе и народа – поручио је Селаковић.

Селаковић: Немам ништа против избора

– Мислим да је председник Александар Вучић био веома јасан када је рекао да су подједнаке шансе да дође или да не дође до ванредних парламентарних избора – рекао је јуче у Новој Вароши Никола Селаковић. Он је казао да се, у сваком случају, могу чути гласови оних који су жељни избора, спремних да руше легитимитет и председника, и Владе Србије, иако постиже сваке године све више добрих резултата.

– Иако ме питате не само као генералног секретара председниковог већ и као човека који је функционер и члан Председништва СНС-а, не да немам ништа против избора, већ мислим да су избори увек добра ствар – рекао је он.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here