Vasojevićki Montenegrin priznao da je 85 odsto Crne Gore bilo protiv priznanja „Kosova”

Podelite:

     MONTENEGRINSKI premijer u Podgorici Duško Marković priznao je da je više od 85 odsto građana Crne Gore bilo protiv priznanja samoproglašenog Kosova u trenucima kada je to pod dirigentskom palicom Mila Đukanovića bilo učinjeno.

          Zna, naravno, vasojevićki Montenegrin šta je rekao. On je samo priznao da se zavereničkoj grupi, koja izigrava državni vrh Crne Gore i opstaje zahvaljujući podršci stranaca i kupovini glasova, pljucka na ono što u fildžan-državi misli i želi većina.

          Tako su se vladajući Montenegrini ponali i kada su Crnu Goru uvodili u NATO, a Marković se odlučio za priznanje jer zna da je pod zaštitom Vašingtona i Brisela.

          Doduše, da bi oprao i sebe i saučesničku družinu, rekao je da je “crnogorska vlada imala viziju kada je priznala Kosovo”.

          Marković je uoči posjete Prištini, koja je najavljena za 6. februar, rekao i da Crna Gora želi da vidi Kosovo u EU i NATO i da između Prištine i Crne Gore nema otvorenih pitanja.

          „Crna Gora će podržavati i pomagati prištinske institucije u onoj mjeri u kojoj to budu zahtijevale tamošnje vlasti”, rekao je Marković.

          Ovo i ovoliko od Podgorice očekuju SAD i NATO.

          Marković je naglasio da Podgorica od EU traži da jasno pošalje poruku “vizije proširenja i evropske perspektive zemalja Zapadnog Balkana, uključujući naravno i Kosovo”.

Fakti

Podelite:

1 komentar

  1. Dotičnog je školovala Srbija u Miloševoj prestonici Kragujevcu.
    A sve o trošku svojih građana, koje niko ništa nije ni pitao.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here